ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


Az ügyeleti alapellátást 2023. május 1-től Komárom-Esztergom vármegyében és Békés vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítjuk a betegek számára. Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-08:00 között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének az egyes csatlakozó vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.

Az Országgyűlés által decemberben elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan és a terv szerint zajlik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése. Február elsejétől elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedett az új ügyelet, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye is csatlakozott. Az eddigi  tapasztalatok és a közel 30 ezer, ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja.

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan fog életbe lépni, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatni fogjuk. A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet. A jövő év elejére – egyelőre Budapest kivételével – az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer fog működni Magyarországon.

Az ügyeleti telephelyek címei  vármegyei bontásban:

Telephely: Utca: Házszám:
Békés vármegye Békéscsaba Gyulai út 18
Békéscsaba gyerek Gyulai út 18
Békés Kossuth utca 16
Gyomaendrőd Fő utca 3
Gyula Béke sugárút 39
Mezőkovácsháza Árpád utca 167
Orosháza Könd utca 59
Orosháza gyerek Könd utca 59
Sarkad Béke sétány 5
Szarvas Szabadság út 11
Szeghalom Ady utca 1/B
 

 

Telephely: Utca: Házszám:
Komárom-Esztergom vármegye Esztergom Petőfi Sándor utca 26-28
Esztergom gyerek Petőfi Sándor utca 26-28
Kisbér Iskola utca 11
Komárom Széchenyi utca 1
Oroszlány Alkotmány utca 2
Tatabánya Győri út 24
Tatabánya gyerek Dózsa György út 77
Tata Hősök tere 2

 

A hozzászólások nem elérhetőek.