ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


Az Országos Mentőszolgálat 2018. január 1-től, az EFOP-1.3.8-17-2017-00004 projekt keretén belül 159 fő számára tette elérhetővé, hogy betekintést nyerjenek Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba. A program célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése volt, melynek elősegítése érdekében a résztvevők idegen nyelvi órákon vettek részt, mentőápolói ismeretet sajátítottak el, valamint különböző munkafolyamatokba kapcsolódtak be szakmai felügyelet mellett. A projekt több régióban található várost érintett, továbbá lehetőség nyílt a Covid-19, az új koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben a megelőzés és a károk csökkentése érdekében tevékenykedő önkéntesek bevonására is. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 200.619.232 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Az Országos Mentőszolgálat olyan komplex ifjúsági programot dolgozott ki, amelyben lehetőség nyílt fiatal önkéntesek számára, hogy a szervezet mindennapi munkájában részt vegyenek és tapasztalatokat szerezzenek a sürgősségi ellátás működésében. A munka a program során képzett tanácsadók és koordinátorok iránymutatásával és együttműködésével valósult meg, amely segítette a résztvevőket abban, hogy szélesítsék látókörüket, toleránsabbá és felelősebbé váljanak döntéseik meghozatalában saját karrierjükre vonatkozóan, valamint kompetenciáik és ismereteik fejlesztésében (pl. szakszerű újraélesztés, elsősegélynyújtás).

Az eredmények szerint a gyakorló mentőápoló képzés a munka melletti elköteleződés kialakítását biztosította az önkéntesek számára, amely az új koronavírus elleni küzdelemben is segítette az Országos Mentőszolgálat munkáját az állampolgári felelősségérzetet és a társadalmi bizalmat növelve.

A projekt megvalósításának eredményeként az önkéntesek számára az egészségügyi szakterület megismerése elősegítette, hogy ezen a pályán képzeljék el jövőjüket, biztosítva a megfelelő szakmai utánpótlást a jövőben.

A hozzászólások nem elérhetőek.