ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


A mentők az ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak. Ilyenkor általában nő a háztartási balesetek száma, gyakoriak a vágott, metszett sérülések a karácsonyfák faragása miatt, valamint a főzés közbeni forrázásos balesetek, továbbá a csúszós utak és a rossz látási viszonyok miatt a közlekedésben is emelkedhet a balesetek száma.

A leggyakrabban előforduló balesetekkel kapcsolatban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot:

 

Csúszós utak

A téli útviszonyok valamennyi közlekedő számára veszélyeket rejtenek. A csúszós járdák miatt a legveszélyeztetettebbek az idős emberek, akik nehezebben mozognak és a csontjaik is sérülékenyebbek. Általános tanács, hogy lehetőleg viseljünk kevésbé csúszós talpú lábbelit és segítsük az időseket a közlekedésben. A csapadékos időben mindig megnő az elütéses, gázolásos balesetek száma, aminek egyik oka az, hogy a gyalogosok ilyenkor figyelmetlenebbek, a járművek vezetői pedig sok esetben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választják meg a sebességet. Ugyancsak fontos tényező, hogy a párás, vizes, jeges szélvédőn keresztül sokszor már későn észlelik a gyalog, vagy kétkerekű járművel közlekedőket, ráadásul a csúszós úton megnövekvő féktávolság miatt is könnyebben következik be baleset.

Baj esetén hívja a 112-t, vagy használja az Életmentő Applikációt!

 

Háztartási balesetek

A karácsonyi ünnepek alatt több időt töltünk otthon és aktívabbak vagyunk, ami a balesetveszélyt is megnöveli. A karácsonyfa faragás, díszítés, a konyhai sütés-főzés, a gyertyák, csillagszórók használata is komoly veszélyforrást jelenthet, ezért fokozottan ügyeljünk a biztonságra.

Baj esetén hívja a 112-t, vagy használja az Életmentő Applikációt!

 

Tekintse meg a témában készült kedves videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=WIzPx-vOo_Q&t=1s

 

Kérjük, hogy az ünnepek alatt is mindenki tartsa be a koronavírus-fertőzés megelőzésének, az egészség megőrzésének szabályait!

 

Mindenkinek békés, szeretetteljes és balesetmentes ünnepeket kívánunk!

A hozzászólások nem elérhetőek.