ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


Az előző hétvégi, kiugróan magas hívásszám után ezen a hétvégén már zavartalanul és gyors hívásfogadással működött a háziorvosi, alapellátási ügyelet 1830-as telefonrendszere Pest vármegyében és az ország más területein is. Az adatok szerint a két nap alatt Pest vármegyében 1626-an hívták fel az ügyelet telefonszámát és a vármegye 21 ügyeleti telephelyén összesen 1015 beteg, köztük 408 gyermek részesült megfelelő ellátásban. Az országos ügyeleti betegszám a két nap alatt 10113 volt. Az adatok szerint az első hétvégén több mint ötszázan hívták „kipróbálási céllal” az új Pest vármegyei ügyelet telefonszámát, ez a szám ezen a hétvégén kevesebb, mint felére csökkent.

A működési és betegforgalmi adatokat a jövőben is folyamatosan elemezzük annak érdekében, hogy a 1830 hívásfogadó kapacitása és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindenkor megfeleljenek a betegek szükségleteinek.

 

Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők.

 

A hozzászólások nem elérhetőek.