ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


A győri mentőállomás új épülete nem csupán a technológiai fejlődés és az innováció szimbóluma, hanem egy olyan közösségi tér is, ahol a mentésben dolgozók a legmagasabb színvonalon láthatják el feladatukat – mondta dr. Csató Gábor a február 5-én tartott átadóünnepségen. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója hozzátette: a beruházás magában hordozza a 21. század kihívásainak megfelelő, korszerű és hatékony mentőszolgálat üzenetét.

 

A közel négymilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósult épületben megtalálható a vonuláshoz szükséges minden helyiség, ideértve, de nem kizárólag a nappali tartózkodót, éjszakai pihenőket, fekete-fehér öltözőrendszereket, garázsokat és gépjárműmosót, továbbá az adminisztratív tevékenységet ellátó személyzet irodáit, az irányítócsoport helyiségeit, valamint a gépjármű-javítóműhely és a szükséges raktározási helyiségeket. Ezeken felül megtalálható egy 40 fő befogadására is alkalmas nagy oktatóterem, valamint egy 2 helyiségre osztható skill labor, mely a folyamatos képzéseknek adhat helyet. 

 

„Egy mentőállomás több évtizedre szól, ezért minden ilyen létesítmény nem csak a jelenre és a térségben élők biztonságára, hanem az utánunk jövő generációk életére is hatással van” – fogalmazott dr. Csató Gábor főigazgató.

 

Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára az átadóünnepségen úgy fogalmazott, Magyarország Kormánya elkötelezett a megfelelő anyagi és infrastrukturális munkakörülmények biztosítása mellett az Országos Mentőszolgálatnál, ezt az egészségügyben 2010 óta tartó bérfejlesztés is igazolja.

 

A győri mentőállomás 10 mentőegységnek és mintegy 130 munkatársnak ad helyet.
A beruházás előkészítése során különös figyelmet fordítottak a mentési feladatokat leginkább támogató feltételek megteremtésére, az energiafelhasználás szempontjából gazdaságos működésre és a mentődolgozók lehető legjobb munkakörülményeinek biztosítására.

A hozzászólások nem elérhetőek.