ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


2023. április 1-től Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer. Az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is egyre nagyobb számban csatlakoznak, péntek estig összesen már száz orvos jelentkezett ügyeletre a miskolci központban, ahol az ügyintézők hétvégén is rendelkezésre állnak annak érdekében, hogy a háziorvosok gördülékenyen bekapcsolódhassanak az ellátásba és minden beteg a számára legmegfelelőbb ügyeleti ellátásban részesüljön. Ahol szükséges, a még hiányzó háziorvosokat átmenetileg és jogszerűen más orvosok, mentőtisztek helyettesítik, a betegellátás kezdettől fogva mindenhol biztosított lesz. 

Jövő hét szombattól az ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében itt is 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-08:00 között, hétvégén és ünnepnapon egész nap hívható lesz. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 10 pontján úgynevezett “vegyes ügyeletek” fognak működni, ahol felnőttek és gyermekek is megfelelő ellátást kapnak. Azok számára, akik személyesen keresnék fel az ügyeletet, erre a vármegye 8 pontján éjszaka és hétvégén is lesz lehetőség. Gyermekek számára a járási ügyeleti pontok mellett a kórházi központi gyermekügyelet is rendelkezésre áll. A vármegyei új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.  

Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében az év során fokozatosan fog életbe lépni, amiről a lakosságot és a háziorvosokat is folyamatosan tájékoztatni fogjuk. A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet. Az a cél, hogy a jövő év elejére egyelőre Budapest kivételével az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működjön.

 

 

 

 

 

A hozzászólások nem elérhetőek.