ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!

Látogatás az Országos Mentőszolgálat Főigazgatóságára

A hamarosan induló Svájci Alap II. keretében az Országos Mentőszolgálat, mint leendő projektgazda, a célcsoportokba tartozók életmentő készségeinek fejlesztésére irányuló projekt megvalósítását tűzte ki célul. A tervek között szerepel egy elsősegélynyújtó oktatási hálózat létrehozása annak érdekében, hogy még több élet megmenthető legyen, illetve a hosszú távú egészségkárosodások megelőzhetőek legyenek és az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkenjenek.

Az Országos Mentőszolgálat 2022. július 20-án bemutatta a Svájci Nagykövetség és a Miniszterelnökség munkatársai részére szervezetének tevékenységét, valamint a megvalósítandó projekt kulcselemeit.

Balról jobbra: dr. Gőbl Gábor, dr. Korponai Gergő, Jean-François Paroz, Dr. Csató Gábor és Győrfi Pál a Kresz Géza Mentőmúzeum Mohács utcai telephelyén

Fotó: Miniszterelnökség

Az eseményen Dr. Csató Gábor főigazgató úr köszöntötte a résztevőket, különös tekintettel Jean-François Paroz nagykövet urat, majd bevezetésként néhány szót ejtett a világviszonylatban is szinte egyedülálló magyar mentési rendszerről. Kiemelte, hogy az Országos Mentőszolgálat egyedüli szervezetként látja el az egész országot, a legnagyobb egészségügyi foglalkoztató 8500 alkalmazottal és 256 mentőállomással.

 

Fotó: Miniszterelnökség

Dr. Gőbl Gábor, tudományos tanácsadó komplex képet vázolt fel a tervezett projekt tartalmáról, illetve röviden bemutatta a főbb célokat és feladatokat.

Fotó: Miniszterelnökség

A mentőszolgálat munkatársai oktatóeszközök segítségével bemutatták az alapszintű újraélesztés protokollját, a defibrillátor használatát, majd a résztvevőknek lehetőségük volt megtekinteni a Központi Irányító Csoport működését, valamint a régi és új mentőgépjárműveket is.

Fotó: Miniszterelnökség

Az esemény jó alkalom volt arra, hogy megalapozza a szoros együttműködést az előttünk álló közös munkához, valamint, hogy az erős kétoldalú kapcsolatoknak köszönhetően Svájc és Magyarország kölcsönösen oszthassa meg egymással jó gyakorlatait az egészségügy továbbfejlesztése érdekében.

A hozzászólások nem elérhetőek.