ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


Óvatosan az utakon!  Vezessünk nagyon óvatosan, a “zéró tolerancia” húsvétkor is érvényes, betartása életeket menthet!  Jellemző, hogy ilyenkor az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés kockázatát, következményeit. A vezetés megkezdése előtt tartózkodjunk a szeszesital fogyasztástól, illetve vendéglátóként ne kínáljuk alkoholtartalmú itallal a járművezetőket. A tavaszi, gyakran csapadékos és változékony időben egyébként is megnőhet a közúti, közlekedési balesetek veszélye, vigyázzunk egymásra!

Óvatosan a konyhában! A húsvéti ünnepek alatt általában megnő a háztartási balesetek száma, az ünnepi étkek elkészítése közben gyakran előfordulnak kisebb balesetek, sérülések. A szokásosnál is jobban figyeljünk gyermekeinkre, hiszen a húsvéti sütés-főzés veszélyt jelenthet számukra is, magukra ránthatják a forró vízzel, levessel teli edényt, forrázást, égési sérülést szenvedhetnek.

Óvatosan a természetben! Hasznos lehet az ÉletMentő applikáció. Kirándulás alkalmával válasszunk megfelelő ruházatot és cipőt. Hasznos segítséget nyújthat az ÉletMentő applikáció abban az esetben is, ha eltévedünk és közben baj ér bennünket. A mentők gyors kiérkezése attól is függhet, hogy lehet-e tudni a beteg pontos földrajzi elhelyezkedését, lokációját. A segélyhívó gombot megnyomva azonnal kapcsolatba tud lépni az Országos Mentőszolgálat mentésirányítóival. Ugyanebben a pillanatban az applikáció adatokat is küld a mentésirányító központnak az Ön tartózkodási helyével.

Balesetmentes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

A hozzászólások nem elérhetőek.