ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!


MOL Bubi bérletek a közös célokért

Budapest, 2023. június 28. –  A Budapesti Közlekedési Központ 660 darab éves MOL Bubi bérletet ajándékozott az idén 75. éves Országos Mentőszolgálat dolgozóinak.

A Budapesti Közlekedési Központ és az Országos Mentőszolgálat még 2021 novemberében kötött egymással stratégiai partnerséget a fővárosban közlekedők biztonsága érdekében. Az eddigi együttműködést tovább erősítve a BKK 660 darab éves MOL Bubi bérlettel támogatja a mentőszolgálatot.

A bérleteket dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója adta át június 28-án dr. Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának és Győrfi Pálnak, a Mentőszolgálat szóvivőjének.

„Ezzel a támogatással szeretnénk szimbolikusan is kifejezni elismerésünket az OMSZ dolgozóinak elkötelezettségük és áldozatos munkájuk iránt, valamint erősíteni partnerségünket a közlekedésbiztonság és utasaink szolgálata érdekében” – mondta az eseményen dr. Walter Katalin. A BKK vezérigazgatója szerint a társaság örömmel járul hozzá, hogy az OMSZ munkatársai egy éven keresztül a 190 MOL Bubi gyűjtőállomáson felvehető 2260 kerékpár használatával könnyebbé, gyorsabbá tegyék saját közlekedésüket.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója hozzátette: „Segíteni egymást a közlekedésben, segíteni egymást az életmentésben. Erről szól a BKK és az Országos Mentőszolgálat példaértékű együttműködése, melyhez kapcsolódva most 660 bajtársunk jutott MOL Bubi bérlethez, amit örömmel váltanak kétkerekű kilométerekre Budapesten.”

Stratégiai partnerség az utasok biztonságáért

A két fél egymás munkájának segítése és a közlekedők biztonsága érdekében kötött stratégiai partnerséget 2021-ben. A szervezetek célja egymás munkájának hatékony, az utasok biztonságát szolgáló támogatása, mivel a közösségi közlekedés járatain utazva az is fontos, hogy az utasok felismerjék a vészhelyzetet, és megfelelően tudják ellátni bajbajutott utastársukat.

A célok elérése érdekében a két szervezet közös szemléletformáló kampány keretében videósorozatban mutatta be, hogy

A BKK újításnak köszönhetőn 2021-óta a járművek külső kijelzőjén megjelenik a „Mentőre vár” felirat, ennek köszönhetően a mentők könnyebben odatalálhatnak az úti céljukhoz. A BKK és az OMSZ korábban egy életmentő programot is indított, és életmentő készülékkel szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját.

 Budapesti Közlekedési Központ

A hozzászólások nem elérhetőek.