ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!

Az OMSZ Alapítvány az OMSZ egyetlen hivatalos alapítványa. A mi céljaink nem egy adott mentőkocsira, nem egy állomásra vagy egy adott régióra, hanem az ország összes, több mint 200 OMSZ állomására, illetve az ott dolgozó mentőszemélyzetre vonatkoznak.

Az OMSZ Alapítványt olyan mentődolgozók hozták létre, akik hisznek a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban, a segítségnyújtás örömében.
Az alapítványt az a szándék hívta életre, hogy segítsük az OMSZ műszaki állapotának fejlődését, a dolgozók jobb munkakörülményeinek megteremtését, a bajtársak nagyobb megbecsülését a társadalomban. Szeretnénk a hatékonyabb, a gyorsabb és a szakszerűbb betegellátásban is segédkezni, akár anyagi, akár szakmai segítséggel. Természetesen az egész országban nem ismerhetjük a viszonyokat, ezért szívesen működünk együtt olyan mentőalapítványokkal, melyek egy-egy állomást képviselnek.
Bízunk abban, hogy az emberek segítenek segíteni, hiszen ez egy valóban közhasznú alapítvány. Az OMSZ hét és félezer emberrel tízmillió emberért dolgozik az év 365 napján, éjjel-nappal.
Kónya Zoltán, elnök
2007. áprilisától dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, gazdasági főigazgató-helyettesként. 2008-ban csatlakozik kurátorként az Alapítványhoz. Kihívásnak érzi munkáját, megtiszteltetésnek a tisztséget. Külkereskedőként, majd vállalkozásszervező közgazdászként végez, pénzügy szakos menedzser és MBA végzettséget is szerez. Bár közgazdász, hamar „mentős”-ként érez, hiszi, hogy a szolgálat munkájának elismeréséhez sokat tehet, a dolgozók megbecsülését, munkakörülményeit javítani tudja, ezzel ő is hozzájárulhat a mentőmunka színvonalának javításához.
Dr. Czakler Éva, alelnök
Dr. Czakler Éva 1991-ben, több mint 15 évvel ezelőtt csatlakozott az Országos Mentőszolgálat kötelékéhez, de már az egyetemi tanulmányai alatt is aktívan részt vett a mentésben mentőtisztként. 1994-ben oxyologus, majd 2004-ben honvédorvos-katasztrófaorvos szakvizsgával mélyítette el tudását. Mindemellett ma is mentőkocsin dolgozik, mert szenvedélyesen szereti hivatását. Az alapítványt Nádházy Tamással éppen azért alapították, hogy fejleszthessék a Mentőszolgálat eszközparkját, és tréningeken és oktatáson keresztül javíthassák a mentés színvonalát, mivel mindennapi helyzetekben folyamatosan szembesülnek az OMSZ nehéz helyzetével.

Elérhetőségek:

Országos Mentőszolgálat Alapítvány
Cím: 1182 Budapest, Királyhágó u. 70.
Postafiók: 1704 Budapest Pf. 131.
Mobil: +36 20 960 8000
Email: mentoalapitvany@mentoalapitvany.hu
Adószám: 18252831-2-43
Telephely: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 77. II.em. 216.

 

Kuratóriumunk:
  • Kónya Zoltán, elnök
  • Dr. Czakler Éva, alelnök
  • Dr. Barna Péter, kurátor
Felügyelőbizottság
  • Kiss Máté Zsolt, elnök
  • Dr. Palotai Katalin, tag
  • Králik György, tag

Tovább a Mentőalapítvány honlapjára ►