ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT

HIVATÁS AZ ÉLETÉRT!

Álláslehetőségek és pályázatok

Milyen kritériumoknak kell megfelelni, ha szeretne bajtársunk lenni…

Fejlesztési program

Projektjeink…

Mentőknek

Amennyiben Ön mentődolgozó…
_

Az OMSZ tevékenységei

_

Életmentés

Az Országos Mentőszolgálat Magyarország legnagyobb egészségügyi intézménye, a magyar szervezett életmentés több mint 130 éves múltjának képviselője, fontos nemzeti értékeink egyike. Az OMSZ fő feladata az életmentés, a sürgős mentőellátás biztosítása.

Mentőszállítás

Az Országos Mentőszolgálat orvosi megrendelésre mentőápolói, mentőtiszti, vagy mentőorvosi felügyelettel a jogszabályban meghatározott keretek között mentőszállítást is biztosít. A mentőszállítás részleteiről, a megrendelésről a szövegre kattintva bővebben olvashatnak.

Oktatás

A mentőszolgálat a lakosság életmentő ismereteinek fejlesztése érdekében számos lépést tett és tesz, melynek fontos eleme az elsősegélynyújtás és az újraélesztés oktatása. A laikus újraélesztés ügyének népszerűsítése érdekében indított kampányainkról és az oktatásainkról bővebben itt tájékozódhatnak.

Betegszállítás-irányítás

Az Országos Mentőszolgálat végzi a jogszabályban meghatározott keretek közötti betegszállítások koordinációját országszerte. A szállítások megrendeléséről és a feltételekről bővebben a menüpontra kattintva tájékozódhatnak.

Rendezvény egészségügyi biztosítás

Az Országos Mentőszolgálat, mint a kórházon kívüli életmentő ellátás magyarországi felelőse és szakértője a rendezvények egészségügyi biztosításának valamennyi szintjét kész a legmagasabb színvonalon megszervezni, lebonyolítani. A szabályozási háttérről és a regionális mentőszervezetek elérhetőségeiről itt talál bővebb felvilágosítást.

Mentési tevékenységet folytatna?

A mentésről szóló rendelet értelmében az OMSZ a sürgősségi betegellátás hatékonyságának javítása érdekében együttműködési megállapodást köt a mentési és a betegszállítási tevékenységre működési engedéllyel rendelkező szervezetekkel.

1% – NEKÜNK SOKAT SZÁMÍT!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítványt adója 1%-ával!
Adószámunk: 18252831-2-43

_

Mentők hírei

_
  • Mind
  • Események
  • Hírek
  • Nyilatkozatok

Válasz a “Nőtt a betegforgalom a kórházak sürgősségi osztályain az ügyeleti rendszer elindulásával” című, 02.16-án megjelent riportra

Válasz a „»Rámegy az egészségünk, a családunk, az életünk« – a vidéki mentésirányítók átvezénylése miatt sokan a felmondásukat fontolgatják” című 2024.02.08-án megjelent cikkre

A 1830 hívásfogadás és az ügyeleti ellátás is jól működött Pest vármegyében

Elkészült az Országos Mentőszolgálat új, győri mentőállomása

 

KRESZ GÉZA
MENTŐMÚZEUM

A Kresz Géza Mentőmúzeum a magyarországi életmentés több mint 130 éves történetének és az Országos Mentőszolgálat 70 éves fennállásának emléket állítva bemutatja a mentéstörténet legfontosabb állomásait, a mentők eszköz- és járműparkjának fejlődését, betekintést nyújt a mentés napi gyakorlatába, a mentésirányítás történetébe, valamint külön kiállítást szentel az 1956-os forradalom és szabadságharc mentőket érintő eseményeinek is.