104

Hogyan hívhat mentőt?

mentok.hu | English

Üdvözöljük az Országos Mentőszolgálat honlapján!

Főoldal

Szervezeti egységek

Sürgősségi beutalási rend

Hírek

Fejlesztési Program

Híradó

Közérdekű

Mentőigazolvány, támogatók

Sport, szabadidő

Dr. Temesvári Péter nyilatkozik az RSI-ről

2014. 04. 15.
A T-Rádió ma esti adásának vendége Dr. Temesvári Péter, az OMSZ orvosigazgatója, a téma pedig a legkorszerűbb, emelt szintű légútbiztosítási eljárás (RSI), melyet több éves előkészítés és széleskörű szakmai egyeztetés után...
Tovább...

Bajtársunk bajnok lett!

2014. 04. 11.

Drabant Tibor bajtársunk, Kecskemét Mentőállomás szakápoló csapatának megbecsült tagja, a miskolci Veterán Szabad- és Kötöttfogású Országos Egyéni Birkózóbajnokságon 76 kg-os súlycsoportban szabadfogású országos bajnok lett és kötöttfogású 2. helyezést ért el.

Tovább...

Újraélesztést tanulnak!

2014. 04. 10.

A Hild József Általános Iskola elsősegélynyújtó szakkörösei újraélesztést tanulnak az OMSZ Központi Mentőállomásán, Bozó Gyula mentőápoló és...

Tovább...

Majdnem megfulladt a cukorkától

2014. 04. 09.

A mentőápoló mentette meg annak a négyéves kislánynak az életét, akinél egy félrenyelt cukordarab okozott fulladást tegnap délután Baktalórántházán. A Szabolcs megyei településen lakó kislányt, aki eszméletét vesztette az oxigénhiánytól, apukája vitte a közeli mentőállomáshoz miközben telefonon riasztotta a mentőket. 

Tovább...

Egészségügyért Felelős Államtitkárság - Közlemény

2014. 04. 07.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára kiírt pályázat eredménnyel zárult, ennek nyomán március 20-i hatállyal Burány Béla, az OMSZ korábbi megbízott főigazgatója került kinevezésre.

Tovább...

Választási esetek - a mentőket 39 beteghez riasztották

2014. 04. 07.

Az országgyűlési választások napján országszerte 39-szer riasztották a mentőket szavazókörben, vagy annak közvetlen környezetében történt esetekhez. Leggyakrabban idős emberek rosszulléteit láttuk el, de elesésből származó végtagtörés, fejsérülés, orrvérzés és epilepsziás roham is előfordult. 

Tovább...

Az alapkövet már elhelyezték Krasznokvajdán

2014. 03. 27.

Krasznokvajda – Új mentőállomás épül Krasznokvajdán, augusztus-szeptemberre tervezik az átadást.

Tovább...

Vasúti átjáró: FIGYELJENEK!

2014. 03. 27.

Az utóbbi hetekben több súlyos kimenetelű baleset történt vasúti átjárókban. Tegnap délután Kecskeméten hajtott egy személyautó a vonat elé úgy, hogy hárman is megsérültek, ezért az Országos Mentőszolgálat közleményben hívja fel a lakosság figyelmét a veszélyre, hiszen a vasúti útátjárókban történő balesetek fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetők. 

Tovább...

Új defibrillátorokat kaptak a mentőhelikopterek

2014. 03. 26.

 

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. 4 db Zoll X Series típusú defibrillátort kaptak ajándékba. A beszerzés a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., a Magyar Villamos Művek Zrt., valamint a ZOLL Medical Corporation és a Speeding Kft. támogatásával vált lehetővé.  Az új, felszereltségében és súlyában a légimentők számára...


Tovább...

Megújul az Országos Mentőszolgálat komáromi mentőállomása

2014. 03. 25.

A fejlesztéshez a mentők 8 millió Ft összegű támogatást kaptak Komárom Város Önkormányzatától, mely összeg a TIOP 2.2.1 „Komáromi Mentőállomás dinamizálása” uniós projekthez kapcsolódva kerül felhasználásra...

Tovább...

Kitüntető címeket adományoztak a megyenapon

2014. 03. 22.

Dr. Paulikovics Elemér Díjban részesült Dr. Czirner József operatív igazgató bajtárs és az OMSZ KDR Fejér Megyei Kirendeltség székesfehérvári mentődolgozói...

Tovább...

Mentőmotorok a Nemzetközi Autós Motoros kiállításon

2014. 03. 21.

Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Mentőmotor Alapítvány mentési bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón számolt be a mentőmotorok idei szolgálatba állásáról a Nemzetközi Autós Motoros Kiállításon, a Hungexpo területén. A háromnapos kiállításon a mentőmotorok mindvégig megtekinthetőek lesznek, a látogatók pedig a mentők jóvoltából rövid újraélesztés- oktatásán is részt vehetnek.

Tovább...

Motorosok biztonságáért

2014. 03. 21.

A tavaszi időjárás beköszöntével a motoros szezon is kezdetét vette, ezért az Országos Mentőszolgálat – okulva a tapasztalatokból-  az óvatos, körültekintő közlekedés fontosságára figyelmezteti a közlekedőket. A gépkocsivezetők útkereszteződéshez érve, vagy előzésbe kezdve számítsanak kétkerekű jármű érkezésének lehetőségére is, a motorosok pedig ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására, az ideális követési távolság megválasztására, valamint a megfelelő védőfelszerelés használatára, mellyel sok súlyos sérülés kivédhető.

Tovább...

Elhunyt Dr. Bumbera József

2014. 03. 20.

2014. március 14-én Békéscsabán, a Ligeti Katolikus temetőben került sor Dr. Bumbera Józsefnek, a Békés Megyei Mentőszervezet nyugalmazott vezető főorvosának búcsúztatására. 

Tovább...

Új mentőgépkocsi állt szolgálatba a debreceni koraszülött-mentő alapítványnál

2014. 03. 20.

Egy új, Mercedes típusú koraszülött-mentőautó átadására került sor tegnap a Debreceni mentőállomásunkon. Az eseményen többek között részt vett Dr. Papp László, Debrecen alpolgármestere, Dr Nagy Andrea, a gyermekklinika főorvosa, Dr Krivácsy Péter bajtársunk, László Endre Márton a Profile képviseletében, a megyei vezetőség tagjai és Dr. Pápai György, regionális orvosigazgató is. Az ünnepélyes kulcsátadást követően lehetőség volt megtekinteni a kocsi belső terét is. 

Tovább...
Következő oldal
2014. április 20. (Tivadar)
OK
Sajtószemle
Hasznos cikkek
Képes Beszámoló
Mentők Lapja

Mentőknek

Kvíz
Hirdetmények | Vendégkönyv | Munkalehetőség | Linkajánló | Kapcsolat
Országos Mentőszolgálat ©